Dekan Fakulti Teknikal dan Vokasional dianugerahkan sebagai Seorang daripada Penerima “Fabulous Global Educational Leaders” di Kongres Pendidikan Dunia 2019

Dr. Ridzwan bin Che Rus, Dekan Fakulti Teknikal dan Vokasional (FTV), Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), telah dianugerahkan sebagai salah satu daripada 251 Pemimpin Pendidikan Global yang Hebat di Kongres Pendidikan Dunia 2019 yang diadakan di Taj Lands End Hotel di Mumbai, India pada 4-5 Julai, 2019.Anugerah itu memetik sumbangannya yang berkaitan dalam bidang pendidikan dan latihan teknikal dan vokasional di rantau ini. 

Kongres Pendidikan Dunia 2019, yang sudah lapan tahun, merentasi tema “Menggalakkan Pendidikan untuk Masa Depan yang Mampan”. Acara ini menampilkan beberapa nama berprofil tinggi dalam sektor pendidikan terutamanya oleh Pengerusi Sekolah Kumpulan Edvance Dr. Arun Arora; Pengerusi Institut Kumpulan Indira Dr. Tarita Shankar; dan Ketua Pengarah Kementerian Pendidikan Malaysia, Hon. Datuk Dr. Amin Bin Senin. Mereka semua diberi peluang untuk menangani peserta mengenai topik “Memajukan Teknologi Digital dan Inovasi untuk Pembangunan Mapan”.